Søk
Close this search box.

Årets første telttur

Årets første kajakk- og telttur gikk til Langøya, et steinkast fra Langesund i Bamble. Padleturen startet ved moloen i Langesund, og det ble en god innsats med bæring, pakking og parkering, før ens egen bakende kunne sige ned i kajakken. Etter nesten to måneders opphold var det godt å være på tur igjen.

Med cirka minus fem grader og sur nordavind handler det om å kle seg godt nok, særlig på hender, hode og føtter. Helgens vær lovet sol og sørlig vind, så landingen ble på øyas nordside, med store sletter og lange strender. Der er det masse boltreplass.

Bent Skauen (Havnomaden) har et smykke av båt, en selvlaget baidarka. Han hadde padlet fra Stråholmen.

Fredagskvelden holdt fire tilårskomne padlere varmen ved å fyre gass, og diske opp med varm mat, inne i teltet. Hilleberg Nallo GT 4 er et supert selskapstelt, men det forutsetter at alle sitter sånn noenlunde i ro på den lille plassen. Ytterteltet er på drøyt tre kvadrat, så selv å strekke på beina mellom gassbokser, kopper og kar, kan få katastrofale følger.

Et par kopper vin veltet riktignok, men det ble fort fikset ved at en herre tørket opp foran seg, og en annen herre tørket den første herres rødvinsmarinerte bakende. Blide og fornøyde la vi oss, men lørdag morgen var vinden minst like sur som dagen før.

Det er flere fordeler med telt. En av dem at det er enkelt å samle pikkpakket og flytte til en lunere plass. Det ble besluttet flytting til sørbukta, og der åpenbarte det seg en annen flott strand med utsikt mot Skagerrak.

Teltplassen i den sørvendte bukta på Langøya er super, men det kan være vanskelig å komme ut i sørvesten.

I løpet av lørdagen dukket det opp flere padlere. På kveldsprogrammet sto nemlig et megabål, og det er det enkelte som får full tenning av. Bålet slukte ca. 150 kilo ved, en pall og staur. Hvor mange megawatt det ble vites ei, men det skal sies at alle holdt varmen og vi ryddet godt i fjæra.

I løpet av natt kom mildvær og sydvesten. Tang, skjell og sand hadde i løpet av natta endret seg fra vakre kunstverk av rimfrost og is til en mer fargeløs masse. Dagene er blitt merkbart lenger og lysere. Dette er god medisin, uten bivirkninger, for en mørketidstrøtt sjel.

  • Sted: Langøya i Bamble
  • Dato: 27. – 29. januar 2023
  • Teltnetter: 2
  • Padling: ca. 6 km

Denne websiden bruker informasjonskapsler/cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å fortsette å bruke siden godtar du dette. Les mer i vår personsvernerklæring.

Denne websiden bruker informasjonskapsler/cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å fortsette å bruke siden godtar du dette. Les mer i vår personsvernerklæring.